София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Джевдет Чакъров, ДПС: БСП имат сериозни аргументи за вота на недоверие

По думите му е необходимо адекватно управление на водите

4 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

МОСВ е принципал и отговаря за водите. Всеки месец на министъра на околната среда и водите се предоставят графици, които той подписва за 50-те язовира от национално значение. Има координация по казуса за водната криза в Перник, макар и закъсняла. Трябва да се намери алтернатива за водата на Перник. Това заяви депутатът от ДПС Джевдет Чакъров.
По думите му е необходимо адекватно управление на водите, защото страната ни е с голяма амплитуда и сме на последните 5 места в Европа по воден ресурс.
Запитан за подкрепата на вота на недоверие, който ще бъде внесен от БСП, той заяви, че аргументите им са много добре подкрепени, но и те имат свои. " Няма време за толеранс от 100 дни за новия екоминистър, ситуацията е такава", смята депутатът от ДПС и допълни, че Емил Димитров трябва веднага да предприеме мерки.