София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Джо Байдън няма да дава показания по импийчмънта срещу Тръмп

Причината е, че не иска да мести фокуса върху себе си

4 годиниПолитика 7 Боряна Райчева

Бившият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън заяви, че няма да се подчини на призовката от Сената да даде показания в рамките на процедурата по импийчмънт на държавния глава Доналд Тръмп, ако такава му бъде изпратена.

Джо Байдън поясни, че неговото съгласие да даде показания ще измести вниманието на обществеността от импийчмънта към самия него. „Причината да не го направя е, че всичко се основава на подхода към действията на Тръмп, към това, което той прави през целия си живот. Той винаги се е опитвал да отклони вниманието от своята личност“, заяви демократът.

Според Байдън от страна на Сената „ще бъде твърде лицемерно“ да му изпрати призовка за даване на показания. „Не очаквам това да се случи изобщо“, добави най-вероятният конкурент на Тръмп на предстоящите президентски избори през ноември 2020 г.