София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Джок Полфрийман: Не съм показвал среден пръст, Каракачанов излъга

Австралиецът в ексклузивно интервю за „Честно казано с Люба Кулезич“

4 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Има вероятност отново да отида в затвора. Моето освобождаване беше скандално, но самата процедура не беше скандална, а абсолютно нормална. Имаше коментари от различни страни с различни интереси, както и от партията ВМРО. Но има хора, които са освободени с по-големи престъпления от мен. Това каза австралиецът Джок Полфрийман, който беше освободен от затвора след скандала, който се разрази. Той беше осъден за убийството на Андрей Монов.

"Каракачанов излъга, че съм показал среден пръст. През живота си нито веднъж не съм показвал такъв жест публично, нито, за да покажа някакъв гняв“, каза още австралиецът.

Полфрийман коментира и срещата си с министъра на правосъдието Данаил Кирилов. Двамата се срещнаха по време на днешния протест на КТ „Подкрепа“ на бул, „Цар Освободител“. „Кирилов не знаеше кой съм, помисли си, че съм служител на затвора. Обясних му кой съм, а той каза, че ще се радва да се видим пак“, сподели бившият затворник.