София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Джошуа победи Такам с технически нокаут

Беше удоволствие да се бия с Такам, каза боксьорът

6 годиниСпортни 1 Боряна Райчева

Световният шампион по бокс в тежката категория Антъни Джошуа победи Карлос Такам с противоречив технически нокаут в 10-ия рунд в големия мач от боксовата галавечер в Кардиф, Уелс.

Реферът Фил Едуардс взе противоречиво решение да прекрати двубоя в момент, когато камерунецът бе поел няколко серии от леви и десни крошета и бе пасивен, но остана крайно разочарован от отсъждането, защото усещаше, че може да продължи. Така 20-ата победа на Джошуа също е с нокаут и перфектната му серия продължава, но тя ще бъде обвита от противоречието при взимането на решение да се прекрати мача.

„Беше удоволствие да се бия с Такам. Искам да се бия, а не да чакам съдийски решения. Хубав мач, но реферът реши да го спре. Моите уважения към Карлос, стана хубав мач. Гледах съперника, опитах да го пречупя рунд след рунд. Хората искаха да го видят в безсъзнание и това се опитвах да постигна“, каза Антъни Джошуа след  двубоя, цитиран от Гонг.бг.

Пред 80 хиляди зрители на "Принсипалити Стейдиъм" в уелската столица Джошуа защити титлата на Международната боксова федерация (IBF) и тази на Световната боксова асоциация (WBA). Британецът се готви за три мача през 2018 г. и обединяване на всички титли в тежката категория.