София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ДМИТРИЙ МЕДВЕДЕВ: ЩЕ НАЗНАЧИМ ЯНУКОВИЧ ЗА ГУБЕРНАТОР НА КРАСНОЯРСКИЯ КРАЙ

ПРЕМИЕРЪТ НА РУСИЯ НАРЕЧЕ НАЗНАЧЕНИЕТО НА БИВШИЯ ГРУЗИНСКИ ПРЕЗИДЕНТ ЗА ГУБЕРНАТОР НА ОДЕСКА ОБЛАСТ “ШАПИТО ШОУ“

9 годиниПолитика 8 Боряна Райчева

Руският премиер Дмитрий Медведев обяви, че в Кремъл обмислят  назначението на бившия украински президент Виктор Янукович за губернатор на Красноярския край. Това е написал днес на страницата си в Тwitter самият Медведев.

Освен това вторият човек в Русия нарича назначението на експрезидента на Грузия Михаил Саакашвили за губернатор на Одеска област „продължение на шапито-шоуто”.

„Саакашвили – управител на Одеска област... Шапито-шоуто продължава. Нещастна Украйна”, гласят точните думи на премиера на РФ.

Както съобщи по-рано Eadaily, на 30 май президентът на Украйна Петро Порошенко представи новия шеф на Одеската областна държавна администрация Михаил Саакашвили. Той заяви, че го познава „като човек, който не на думи, а с дела е доказал, че може не само да демонстрира отлични познания и да ражда креативни предложения, но и умее да ги реализира и да променя цяла страна”. На свой ред Саакашвили обеща да направи Одеса столица на украинското Черноморие.

В Грузия бившият й държавен глава е обявен за издирване по няколко наказателни дела. В Украйна обаче и той, и негови съратници са назначени на високи длъжности.