Гледай
на живо

Днес е изстрелването на BulgariaSat-1

Прозорецът е отворен от 21.10 ч. до 23.10 ч. българско време

Днес е изстрелването на BulgariaSat-1 SpaceX планира изстрелване на BulgariaSat-1 от ракетната площадка 39A (LC-39A) в Космическия център ... thumbnail text

SpaceX планира изстрелване на BulgariaSat-1 от ракетната площадка 39A (LC-39A) в Космическия център Кенеди на НАСА във Флорида. Двучасовият прозорец на изстрелването се отваря днес, петък 23 юни, в 21.10 българско време и се затваря в 23.10 часа.

BulgariaSat-1 е първият в историята на страната геостационарен комуникационен сателит. Той ще бъде разположен на българската орбитална позиция.

BulgariaSat-1 ще осигурява директно до домовете телевизионни и комуникационни услуги на Балканите и в други европейски региони. Сателитът е подходящ за 4G LTE мрежа в 1800 Mhz.

Освен за телевизионни и комуникационни услуги, BulgariaSat-1 може да се използва при форсмажорни обстоятелства - аварии, в следствие на природни бедствия - земетресения, бури, наводнения, когато наземните мрежи не работят.

Тук може да следите обратното броене - http://www.spacexstats.xyz/#NextLaunch. Уебкастът ще се активира около 15 минути преди изстрелването - http://www.spacex.com/webcast.