София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Днес е първият полуфинал на „Евровизия 2016“

„If love was a crime” на Поли Генова е българското предложение в конкурса

8 годиниРазвлечение 9 Боряна Райчева

Днес ще се състои първият полуфинал на песенния конкурс „Евровизия“. Това е 61-то издание на музикалното събитие. От 22 часа зрителите ще станат свидетели на изпълненията на участници от държавите Армения, Хърватия, Финландия, Гърция, Унгария, Молдова, Холандия, Русия, Сан Марино, Австрия, Азербайджан, Босна и Херцеговина, Кипър, Чехия, Естония, Исландия, Малта и Черна гора.

Българското участие, в лицето на Поли Генова и песента и „If love was a crime”, ще се съревновава на 12 май под номер 12, по време на втората част от полуфинала.

Гала вечерта на „Евровизия 2016“ ще се случи на 14 май, когато ще бъде излъчен и победителят за тази година. Специален гост на събитието ще бъде Джъстин Тимбърлейк. Той ще е първият изпълнител, който ще пее на тазгодишното издание на "Евровизия" в Швеция, без да е участник в конкурса.

Швеция си спечели правото на домакинство, след победата на Монс Земерльов и песента му „Heroes“ на тазгодишното издание във Виена, Австрия.