Гледай
на живо

Днес и утре без метро между "Сердика" и Националния стадион

Причината – изграждане третия лъч на метрото

Днес и утре без метро между "Сердика" и Националния стадион Заради ремонтни дейности спират движението на метрото между станциите "Сердика", "Софийски университ... thumbnail text

Заради ремонтни дейности спират движението на метрото между станциите "Сердика", "Софийски университет Св. Климент Охридски" и "Васил Левски". От днес до ранните часове в понеделник метрото няма да се движи, поради преминаването на пробивна машина в тунелите под линията, която ще копае третата линия на метрото, обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Станциите "Сердика" и "Васил Левски" няма да са затворени, а ще са като крайни спирки за метрото в посока от и до "Младост" и "Обеля".  Между двете спирки ще бъдат пуснати автобуси, които ще извозват пътниците. По думите на Фандъкова автобусът ще се движи в интервала на метрото.

Първите спирки на третия лъч на метрото ще бъдат пуснати през есента на следващата година, посочи директорът на „Метрополитен“ Стоян Братоев. „От „Патриарх Евтимий“ и „Граф Игнатиев“ кръстовището, където е станция 9, до „Красно село“ първите пет станции трябва да тръгнат в края на септември следващата година“, посочи Братоев.

 Очаква се третият лъч на столичното метро да обслужва 130 хиляди души дневно.