Гледай
на живо

Дни на траур в Северна Македония

14 души загинаха в тежък пътен инцидент

Дни на траур в Северна Македония 14 и 15 февруари ще бъдат обявени за дни на траур заради тежката катастрофа, която се случи на пътя ... thumbnail text

14 и 15 февруари ще бъдат обявени за дни на траур заради тежката катастрофа, която се случи на пътя Скопие-Тетово близо до Карпалак, предава скопската телевизия MTM.

14 души загинаха при инцидент по пътя Скопие-Тетово, когато пътнически автобус с 50 души се обърна край село Ласкарци, движейки се по новия път за с. Бояне. Сред жертвите е и синът на депутат от редиците на Социалдемократическия съюз на Македония, съобщиха местните медии. Шестима са в тежко състояние с опасност за живота.

Очевидци са заявили пред телевизия „Телма“, че ситуацията около мястото на трагедията е била страшна. Още преди пристигането на екипите на бърза помощ местното население е оказало помощ на пострадалите.

Тежка нощ, пълна с огромна болка и тъга. Нямам думи, които могат да са достатъчно утешителни за семействата на нашите съграждани, трагично загубили живота си тази вечер в тежката катастрофа“, изрази съболезнованията си премиерът Зоран Заев. Очаква се днес той да посети ранените при произшествието.

През нощта мястото на инцидента остана отцепено, а инспекцията и извличането на автобуса продължава и днес. Според първоначалната информация от инспекцията, инцидентът се е случил следобед, когато автобус с регистрационни номера на Гостивар е пресякъл защитната ограда от противоположната страна на магистралата, след което се е отклонил от пътя и се е преобърнал край село Ласкарци.

„ТВ 21“ съобщава, че Главната прокуратура на Македония е поискала да се направи анализ на кръвта на водача на автобуса. За да определи причините за произшествието, прокурорът ще издаде заповеди за аутопсия на починалите лица, както и за извънредна техническа проверка на превозното средство.

Изразявам съболезнования на близките на загиналите и скорошно оздравяване на пострадалите", написа българският премиер Бойко Борисов в профила си във Facebook. Съболезнованията си изрази и вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева в социалната мрежа.