София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

До 34-градусови температури в неделя

Възможни са и следобедни превалявания

5 годиниОбщество 5 Боряна Райчева

В неделя ще бъде предимно слънчево и горещо, но около и след обяд на много места в страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Не са изключени и градушки. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 29 и 34 градуса, в София - около 29.

Над Черноморието ще бъде слънчево. В следобедните часове ще има купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха - 27-29 градуса, а на морската вода - 23-25 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 23 гладуса, на 2000 метра - около 16 градуса.

В началото на следващата седмица очакваме валежи, гръмотевични бури и градушки. Времето ще е неустойчиво до сряда. Температурите ще паднат с 2-3 градуса, но от четвъртък нататък отново ще тръгнат нагоре с тенденция през почивните дни отново да гонят августовски стойности.