София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

До края на 2018 администрацията ще комуникира електронно

Дончев увери, че реформата върви успешно, въпреки съпротивата

6 годиниПолитика 4 Боряна Райчева

Вицепремиерът Томислав Дончев увери, че реформата в администрацията върви успешно и още до края на годината всички администрации ще комуникират електронно. Той уточни, че има 7 проблемни общини от общо 250, а проблем имало и при отпадането на удостоверителни документи, където се среща тежка съпротива, но въпреки това реформата щяла да се състои.

Дончев отказа да даде оценка за председателството, тъй като за такава било още рано. „Към този етап можем да заключим, че служителите в администрациите се справиха повече от добре. Какъв ефект ще има от дългосрочните процеси, стартирани през тези 6 месеца, предстои да се види в следващите месеци“, обясни вицепремиерът.

По повод конфликтите в управляващата коалиция, Томислав Дончев подчерта, че правителството е стабилно и не може да се говори, че има предпоставка за предсрочни избори. „Няма как в коалицията всички да сме на един акъл“, поясни той.

По повод разногласията с бездимните цигари, вицепремиерът коментира, че е необходимо да се търси баланс по въпроса за акциза им. „Ако бездимните цигари са по-малко вреди, трябва да имат по-нисък акциз от обикновените, но това трябва да се докаже научно“, посочи Дончев.