София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Добродейците

Хора с широко отворени сърца

5 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Добродейците - група хора с широкоскроени сърца и желание да дарят топлина, доброта и внимание. Te се обединяват около различни благотворителни каузи. За тях правенето на добро е начин на живот. Каузите им са напълнo ориентирани от хората за хората.

Групата на "Добродейците" пътува из цялата страна, за да да занесе топлина, надежда и продукти от първа необходимост на бедни и самотни хора от обезлюдяващи се села.

Целта на "Добродейците" е не просто да доставят събраните продукти, но и да отделят минутка от времето си, за да изслушат хората с разбиране, да им подарят внимание и съпричастност. Това всъщност е най-важната част от пътуването. Да покаже на тези хора, че не са съвсем забравени и някъде някой е помислил за тях, било то и непознат.

Тази година Добродейците имат една по-различна Коледна инициатива, която ще е в името на децата, чиито родители нямат възможност да им подарят коледни подаръци.

Ако се питате дали и Вие да се включите в каузата им със сигурност го направете. Можете да се свържете с тях във Фейсбук на тяхната страница "Добродейците".