София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Договарят Националния рамков договор в здравеопазването за 2017 г.

Преговаря се за смекчаване на лимита на болничните заведения

7 годиниЗдраве 7 Боряна Райчева

Официално стартираха преговорите за Националния рамков договор за 2017 г.. В сградата на здравното министерство  присъстваха представители на трите страни по НРДС - Националната здравноосигурителна каса, на Българския лекарски съюз и на Министерството на здравеопазването. Инициативата за срещата е на служебния министър на здравеопазването Илко Семерджиев. Той вече проведе и две последователни срещи с ръководствата на Българския лекарски съюз и Българския зъболекарски съюз в опит да намери баланс. Очаква се до 28 февруари ключовият за здравната система документ да бъде подписан.

Относно пръстовия отпечатък за вход в болниците, заради който миналата година рамковият договор не беше подписан, всички се разбраха на среща при Семерджиев миналата седмица, че той ще отпадне. Освен това се преговоря и за смекчаване на лимитите на болничните заведения.