София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Договорът за добросъседство е стъпка към очовечаване на македонците

„При Груевски имаше гонения срещу хората с български произход“

7 годиниПолитика 5 Боряна Райчева

Договорът за добросъседство между България и Македония е добра стъпка в посока очовечаване на македонците, коментира общинският съветник от „Патриоти за София“ Карлос Контрера.

През последните години от мандата на Груевски имаше гонения срещу хора от български произход. Туширането от наша страна на ситуацията, е от полза не само за нас, но и за Балканите.

Има ислямски организации на територията на Балканите, които заплашват сигурността на балканските народи. ВМРО отдавна подаваше сигнали за опасни радикални организации. Виждате примерите в Западна Европа. Терористите са второ -трето поколение емигранти, отгледани в тези държави се обръщат срещу тях, коментира съветникът.

Случващото се в циганските махали трябва да се наблюдава и да не се допуска развиването на ислямистка дейност там. България трябва устойчиво да противодейства на тези тенденции, защото примерът в Западна Европа е показателен.

Преди години имаше проблем със секти и организации у нас, които са над 100, но проблемът беше преодолян, допълни още той.