София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ДОМАШЕН АРЕСТ ЗА МОМЧЕТО, БЛЪСНАЛО ЧОВЕК НА КОПИТОТО

УБИЕЦЪТ НЕ СПРЯЛ, ВЪПРЕКИ СЪВЕТИТЕ НА ПРИЯТЕЛИТЕ МУ

8 годиниКрими 2 Боряна Райчева

Софийският апелативен съд пусна под „домашен арест“ 18-годишния Дани Мохамед Фахд ал Келани, който блъсна с автомобил и уби 62-годишния Радослав Стоянов на Витоша. Младежът беше задържан на КПП „Дунав мост“ при навлизане в страната.

От прокуратурата твърдят, че живота на блъснатия мъж е можело да бъде спасен, ако му е била оказана помощ. Вместо това провиненият избягал от произшествието. Приятелите му, които също са били в автомобила, са свидетелствали, че са му казали да спре, за да проверят какво се е случило, но той не ги послушал.
Според прокуратурата младежът и баща му са разбрали, че е издирван и за това са напуснали страната. Защитата пък твърди, че не се е опитвал да се укрие, а е заминал по работа. Магистратите отбелязаха това, че обвиняемият и баща му са се върнали у нас, след като разследващите органи са осъществили контакт със семейството.
Съдебният състав изтъкна, че обвиняемия учи и работи едновременно, и посочи, че домашния арест гарантира, че той няма да се укрие от разследващите.