София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Доналд Тръмп нарече Меган Маркъл злобна

Американският президент ще посети Обединеното кралство на 3-5 юни

пропускане
5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че съпругата на британския принц Хари Меган Маркъл е „злобна“.

Стопанинът на Белия дом направи този коментар по повод на изказвания на херцогинята на Съсекс, които тя е правила в миналото. В същото време Тръмп се надява, че тя ще се справи отлично с новия си статут, който има в резултат на сватбата си принц Хари.

Американският президент ще посети Великобритания с държавна визита на 3-5 юни.

В понеделник, в първия ден на тридневното пътуване на г-н Тръмп, в градината на Бъкингамския дворец ще се проведе церемониално посрещане, на което ще присъстват кралицата, принцът на Уелс и херцогинята на Корнуол.

След посрещането принц Хари ще се присъедини към групата за частен обяд в двореца. Херцогинята на Съсекс, която в началото на май роди сина си Арчи, няма да присъства.

Тръмп ще посети и Даунинг стрийт за разговори с Тереза ​​Май, последван от съвместна пресконференция. Г-жа Мей заяви, че ще се оттегли от поста на министър-председател три дни по-късно, на 7 юни.