София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Дончев: Няма данни за драстично опорочаване на вота

ГЕРБ не се притеснявали от искането на Манолова за касиране на изборите в София

пропускане
4 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Няма данни за драстично опорочаване на вота, както в София така и в цялата страна, коментира пред “Нова телевизия” вицепремиерът Томислав Дончев. Дончев допълни, че сигнали винаги имало, но това в крайна сметка било от компетенцията на съда. В случая ГЕРБ не се притеснявали от исканата касация от страна на Мая Манолова.
 
Вицепремиерът обясни още, че според чутото от него от социолозите, в отминалите избори не е имало ясно различими етнически профили, като гласовете, в частност на ромите, се били разпределяли по равно.
 
Политикът коментира и това, че Манолова в по-голяма степен е събрала протестния вот, като обясни, че по отношение на гласовете на т.нар. градска десница, това било очаквано, тъй като лидерите и направили призив в тази посока.
 
“Едно е сигурно, не само в София, всички играха срещу ГЕРБ на тези избори.”, категоричен беше Дончев.
 
Ограничаването на гласовете в София до 20 000 пък, вицепремиерът обясни с това, че управлението уморява и че обикновено действащият кмет в очите на избирателите е виновен за всичко.
 
“Иначе, анализ трябва да бъде направен и той е отвъд конюнктурата къде сме се справили и къде не, защото социалната и политическата ситуация е различна от преди четири години.”, допълни Дончев.