София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Дончев: Президентът явно иска да бъде конструктор на бъдеща коалиция

Промяната в Конституцията трябва да се случи бавно

4 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Трудно е да се опише ситуацията между президента и премиера с две думи. Хубаво е да има здравословни критики между двете институции. Власт власт възпира. Много трудно е да се направи адекватен политически прочит, но със сигурност има тотална политическа ненавист, но от това, което виждаме, личи, че президентът иска да бъде конструктор на евентуална тройна коалиция. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев във връзка с политическите престрелки между държавния глава и министър-председателя след интервю на Румен Радев. 

В политиката да флиртуваш с хейта е опасно, коментира Дончев. Ако се случи да храниш звяра, не е ясно дали няма да те изяде, допълни още той.

Защо се отнема правото на премиера да бъде емоционален.

Относно идеята за промяна на Конституцията, Дончев коментира, че се изисква минимум едногодишен дебат, в който да се изкажат всички, на първо място експерти, след това политици. Конституцията е основен документ и прибързани промени не трябва да се правят, убеден е вицепремиерът.