Гледай
на живо

ДПС ще се яви самостоятелно на евроизборите

Номинациите трябва да бъдат направени до 30 март

ДПС ще се яви самостоятелно на евроизборите ДПС ще участва самостоятелно на европейските избори, а в листата на партията ще има 17 кандидати за ... thumbnail text

ДПС ще участва самостоятелно на европейските избори, а в листата на партията ще има 17 кандидати за представители на България в Брюксел. Това съобщи в петък лидерът на движението Мустафа Карадайъ.

„ДПС сформира Централен изборен щаб. В състава му са Централното бюро и младежката организация. В едноседмичен срок областните съвети трябва да съставят областните изборни щабове и в двуседмичен срок общинските съвети да съставят общинските изборни щабове. Третото решение е за приемане на критерии за номиниране на кандидати за членове на ЕП, издигнати от ДПС”, каза Карадайъ.

Той поясни, че се номинират кандидатите, отговарящи на критериите и се предлагат до 30 март в Централния изборен щаб.

„Дебат за разпускането на Народното събрание не е имало“, заяви Карадайъ по повод проведената среща по отношение на промените в Изборния кодекс.Той допълни, че една от поставените теми на срещата е за бъдещето на ЦИК.

„Ние искахме да минимизираме субективната намеса. Искахме да има пълно машинно гласуване. Предложихме вариант държавата да си купи техниката като тъчскрийнове. Държавната фирма да направи софтуера и да направим изборите. Явно те водени от своите намерения да нарушават конституцията, не приеха предложенията ни“, заяви Карадайъ без да уточни кои са те.