София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Фандъкова обявява кандидатурата си до дни

Това заяви самата тя по време на инспекция на ремонт

5 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

„Следващата седмица ще обявя дали ще се кандидатирам за нов мандат за кмет на София“, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на инспекция на ремонта на бул. „Асен Йорданов“ в жк. Дружба 1.

"Сега се извършва рехабилитация на бул. "Асен Йорданов" от бул. "Проф. Цв. Лазаров" до бул. "Христофор Колумб" и на ул. "Искърско шосе" от бул. "Христофор Колумб" до ул. "Димитър Пешев". Общата площ на реконструкцията на двата булеварда е 3 км.
В участъка ще бъде подменена цялата подземна инфраструктура, ще има ново улично осветление, ще бъдат изградени тротоари и велоалея", сподели още Фандъкова.

Ремонтът в район Искър е тежък, в хода на работата се е появил проблем с канализацията, което е забавило работата. Наложило се е да се мобилизират допълнително експлоатационните дружества, обясни кметът.

Фандъкова допълни, че ремонтните дейности трябва да приключат в края на октомври, а движението ще бъде възстановено в началото на ноември.