Гледай
на живо

ДСБ НОМИРА ВИЛИ ЛИЛКОВ ЗА БЪДЕЩ КМЕТ НА СОФИЯ

БИВШИ ПОЛИТИЦИ ПРЕДВИЖДАТ ЗАВРЪЩАНЕ ПРЕЗ ЕСЕНТА

ДСБ НОМИРА ВИЛИ ЛИЛКОВ ЗА БЪДЕЩ КМЕТ НА СОФИЯ ДСБ издига народния представител от Реформатоеския блок – Вили Лилков, за следващ градоначални... thumbnail text

ДСБ издига народния представител от Реформатоеския блок – Вили Лилков, за следващ градоначалник на столицата. Това съобщи днес министърът на здравеопазването и зам.председател на ДСБ д-р Петър Москов по време на конференция на градската организация на партията.

Вили Лилков ще се бори с коалиционния партньор в управлението на РБ – ГЕРБ. Депутатът заяви, че има сила да бъде разбит „бетона“ ГЕРБ в София.
Той заяви, че успешното участие на ДСБ в изборите през последните години не би било възможно, ако всички партии не са работили взаимно в името на една идея.
Депутатът от РБ ген.Атанас Атанасов подкрепи кандидатурата на Вили Лилков като изтъкна, че София се нуждае от промяна и те са способни да я постигнат.
През есента, когато ще се проведат изборите предстои ексдепутати и бивши министри да се завърнат в активния политически живот.
Очаква се един от тях да бъде Яне Янев – лидерът на РЗС, който обмисля да се кандидатира за общински съветник в Сандански. Друго име е това на Трайчо Трайков , който ще поведе листата на общинските представители в София.
Движението „България на гражданите“ избира Соломон Паси да бъде кандидат на Реформаторския блок за кмет на София.
Утре във Варна ще бъде официално издигнат бившият транспортен министър в кабинета на кмета „Орешарски“, Данаил Папазов като независим претендент за кмет.
Анелия Клисарова пък е една от номинираните на БСП – Варна.
За кметските избори се готвят и други представители членове на БСП. Сред тях са Пламен Савов, който беше два мандата депутат. Негов съпартиец и ексдепутат Калин Милчев също е кандидат кмет на БСП в район „Централен“ на Пловдив.
Почти сигурно е, че настоящият кмет на столицата Йорданка Фъндъкова, ще се кандидатира за новите местни избори отново.