София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ДСБ НОМИРА ВИЛИ ЛИЛКОВ ЗА БЪДЕЩ КМЕТ НА СОФИЯ

БИВШИ ПОЛИТИЦИ ПРЕДВИЖДАТ ЗАВРЪЩАНЕ ПРЕЗ ЕСЕНТА

9 годиниПолитика 9 Боряна Райчева

ДСБ издига народния представител от Реформатоеския блок – Вили Лилков, за следващ градоначалник на столицата. Това съобщи днес министърът на здравеопазването и зам.председател на ДСБ д-р Петър Москов по време на конференция на градската организация на партията.

Вили Лилков ще се бори с коалиционния партньор в управлението на РБ – ГЕРБ. Депутатът заяви, че има сила да бъде разбит „бетона“ ГЕРБ в София.
Той заяви, че успешното участие на ДСБ в изборите през последните години не би било възможно, ако всички партии не са работили взаимно в името на една идея.
Депутатът от РБ ген.Атанас Атанасов подкрепи кандидатурата на Вили Лилков като изтъкна, че София се нуждае от промяна и те са способни да я постигнат.
През есента, когато ще се проведат изборите предстои ексдепутати и бивши министри да се завърнат в активния политически живот.
Очаква се един от тях да бъде Яне Янев – лидерът на РЗС, който обмисля да се кандидатира за общински съветник в Сандански. Друго име е това на Трайчо Трайков , който ще поведе листата на общинските представители в София.
Движението „България на гражданите“ избира Соломон Паси да бъде кандидат на Реформаторския блок за кмет на София.
Утре във Варна ще бъде официално издигнат бившият транспортен министър в кабинета на кмета „Орешарски“, Данаил Папазов като независим претендент за кмет.
Анелия Клисарова пък е една от номинираните на БСП – Варна.
За кметските избори се готвят и други представители членове на БСП. Сред тях са Пламен Савов, който беше два мандата депутат. Негов съпартиец и ексдепутат Калин Милчев също е кандидат кмет на БСП в район „Централен“ на Пловдив.
Почти сигурно е, че настоящият кмет на столицата Йорданка Фъндъкова, ще се кандидатира за новите местни избори отново.