София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Дъжд от оставки в БФС

Поста си напусна и вицепрезидента на организацията

5 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Дъжд от оставки в Българския футболен съюз, след разгрома от Англия с 0:6 и небивалия расистки скандал с феновете на стадиона. След като преди дни оставката си подаде президента на организацията Борислав Михайлов, призован да напусне поста лично от премиерът Бойко Борисов, вчера, спряганият за негов заместник - вицепрезидента Атанас Фурнаджиев, последва примера му и се отказа от досегашния си пост.
 
"Уважаеми приятели и почитатели на футбола. Направих своя сериозен анализ на създалата се кризисна ситуация и считам, че единствено конгрес може да се справи с преодоляването. Затова решавам да подам оставка като вицепрезидент на БФС и призовавам колегите да ме последват. Вярвам, че ще подкрепят свикването на конгрес през месец февруари 2020 г.", обяви Фурнаджиев в съобщение до медиите. 
 
За днес следобед е насрочено заседание на Изпълнителния комитет към БФС, на което трябва да се вземат решения за управлението на българския футбол.