София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Двама българи задържани в Гърция за трафик на хора

Подозират ги в смъртта на 6-ма мигранти при ПТП

5 годиниКрими 12 Боряна Райчева

Гърция задържа двама българи за трафик на хора, информира БНР във вторник.

Задържането става, след трагедията с нелегални мигранти в южната ни съседка. Шестима мигранти загинаха при тежка катастрофа късно вчера близо до град Александруполис. Други 10 души са в тежко състояние с опасност за живота.

Мигрантите платили на българските трафиканти по 2 хил. евро, за да бъдат закарани до Солун, сочат показанията им пред полицията.
Двамата трафиканти, причинили катастрофата, са в прокуратурата в гр. Александруполис. Според местните медии и двамата са български граждани.

Те са извършвали трансфер на 16 нелегални мигранти, влезли през сухопътната граница от Турция. В близост до Александруполис попадат на полицейска блокада. Не спират за проверка и с висока скорост колата пада във воден канал.

Шестима от мигрантите загиват на мястото на катастрофата, другите 10 са в тежко състояние в болницата. Лекуващите лекари се опитват да спасят живота на двама от тях.

Двамата трафиканти, които не са пострадали, изоставят колата и направили опит да се скрият от полицията. Но в последствие са арестувани.