Гледай
на живо

Двама са задържани за полетите на дронове над летище "Гетуик"

Разследването на случая продължава

Двама са задържани за полетите на дронове над летище "Гетуик" Двама души са задържани за "криминално използване на дронове", довело до парализиране на лондонското... thumbnail text

Двама души са задържани за "криминално използване на дронове", довело до парализиране на лондонското летище "Гетуик" през последните два дни.

Летището – второто най-натоварено във Великобритания, бе частично отворено вчера сутрин след принудително затваряне за 36 часа, което провали коледните планове на над 100 000 пътници.

Очакваше се през деня да бъдат обслужени 700 авиорейса, но снощи администрацията отново закри пистата и цялото летателно пространство след съобщения за нова поява на дрон над тях.

20 полицейски отряда участваха в търсенето на извършителите, управляващи дистанционно безпилотните самолетчета, съобщи Ройтерс.

В момента летището е отворено, но по преценка на ръководство ще са необходими няколко дни за възстановяване на пълноценната му работа.

В съобщението на полицията се казва още, че разследването на случая продължава, а двамата са задържани в графство Съсекс. Добавя се, че се използват "серия от тактически средства", за да се предотвратят нови набези на дронове.