София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Двама туристи жертви на бурното ни море

Германка се удави в Созопол, чех - Китен

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

В петък бурните води на родно черноморие отнеха живота на двама чуждестранни туристи. От четвъртък до неделя на юг от Созопол бе издигнат червен флаг, според който къпането е напълно забранено. Някои от почиващите обаче не се вслушаха в съветите на спасителите и нарушиха наложената забрана.

На 3 август малко след 20:30 часа в Районното управление в Созопол е получен сигнал за давеща се жена в района на централния плаж. Установено е, че жертвата е 29- годишна германка, пристигнала на почивка в страната ни на 2 август. Тялото и е било извадено на брега. Медицинският екип изпратен на мястото на инцидента е констатирал смъртта на жената.

Същата вечер около 23:30 в Приморско е постъпил втори сигнал за давещ се човек. Инцидентът е станал на плаж „Атлиман“ в Китен. 62-годишен чешки турист се е удавил в бурното море.

Телата на удавените туристи са изпратени за аутопсия в отделение „Съдебна медицина“ в бургаска болница. Към момента жертвите на морето това лято са над 10.