София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Двама задържани за банковия обир в София

Предполага се, че при кражбата на 175 000 лева, са участвали трима души

4 годиниКрими 16 Боряна Райчева

Втори задържан за обира на банков клон в столичния квартал "Люлин". След като в събота  маскирани мъже задигнаха 175 000 лева от клон на кредитна институция, часове по-късно властите задържаха един от предполагаемите извършители на обира. 
 
Събраните доказателства сочат, че тримата мъже са се разделили непосредствено след кражбата, като първият от тях е е взел сумата от 62 000 лева.
 
Вторият задържан е бил арестуван от полицията вчера при проверка в жилище в столичния квартал "Банишора". Установено е, че той е бил помагач на крадците, който е бил ключар.  Смята се, че още дмама души са съпричастни към деянието. Тяхната самоличност е известна, като  те са обявени за национално издирване. И тримата обирджии са с криминално минало. Познати са на органите на реда с документни престъпления. 
 
Според директора на СДВР в случая ставало дума за безотговорност на касиерката. Тя била единствен служител в банковия клон и винаги заключвала само входната врата на офиса, а трезора оставяла отворен. Единият от извършителите на криминалното деяние е установил това и започнал да я следи в период от един месец.