Гледай
на живо
Vox Populi

Две деца убити при стрелба в училище в Калифорния

Извършителят е 16-годишен ученик, който се прострелял в главата след стрелбата

Двама ученици бяха убити, а шестима души ранени при стрелба в училище в Калифорния, съобщават световните агенции. Инцидентът се е случил в гимназия "Саугус" в Санта Кларита - град, разположен на 48 км северозападно от Лос Анджелис.

Стрелбата е започнала непосредствено след началото на първия учебен звънец. Първият сигнал за нея е получен в 7:38 ч. Две минути по-късно първите полицейски части са на мястото, заяви шериф Алекс Вилянуева на пресконференция.

Жертвите са 16-годишно момиче и 14-годишно момче. Те са починали от раните си. Трима от ранените са ученици в училището - две момичета на 15 и 14 г. и 14-годишно момче.

Извършителят е 16-годишен младеж, който същият ден празнувал рождения си ден. След стрелбата той явно е направил самоубийствен опит, като се е прострелял в главата. По данни на американска медия името му е Натаниел Бероу.

Съучениците му казват, че той е бил затворен и умен, че е имал приятелка и че е бил бойскаут. Според очевидци извадил пистолета от раницата си и стрелял по петимата ученици, преди да стреля в главата си. Полуавтоматичният пистолет е открит изпразнен.

Училището и съседни училища бяха затворени. Блокадата бе вдигната около 3 часа по-късно.