София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Агресия и бой в българските училища

Дете е в кома след бой в училище в Бургас, в Благоевград се бият ученички

6 годиниИнциденти 44 Боряна Райчева

Агресията в българските училища продължава да бъде сред актуалните теми в ежедневието ни. Отново бой в училище, отново пострадали деца. Само за един ден в две училища в страната ни има ранени деца.

Десетокласник от СУ "Св.св. Кирил и Методий" в Бургас е в кома след жесток побой, състоял се вчера в късния следобед в самото училище. Според информацията,  17-годишният Кристиян С. е бил бит толкова ожесточено, че е приет в безсъзнание -  с тежки наранявания по главата в УМБАЛ-Бургас, съобщава Флагман.бг.  Ученикът е бил опериран спешно от неврохирургически екип под ръководството на д-р Николай Недев. От училището отказват информация за инцидента. Директорът г-жа Снежана Нягулова не вдига телефона си, а от днес е излязла отпуск за една седмица. Една от заместничките й, отговори единствено с "Не!" на въпрос на репортер на Флагман.бг дали се касае за инцидент по време на час. Хората, които са придружавали линейката, откарала момчето  в спешното, обаче твърдели, че Кристиян е пострадал по време на спаринг в час по физическо. Никой от ръководството на СУ "Св. Св. Кирил и Методий" не пожела да разкрие какво точно се е случило вчера вечерта в школото.

В същото време две 13-годишни девойки са се сбили вчера националната хуманитарна гимназия "Св. Св. Кирил и Методий" в Благоевград. Едното момиче е изритано жестоко в слабините и е откарано в болница. Родителите на пострадалото момиче са информирали полицията.  Днес  социалните служби и отдела за Закрила на децата влизат в гимназията, за да проучат случая. Очаква се да излязат с доклад за инцидента, съобщи Струма.ком.