Гледай
на живо

Движение „Заедно“ с венец за Независимостта

От формацията призовават да си припомним, че България е над всичко

Движение „Заедно“ с венец за Независимостта Венец пред Паметника на незнайния войн в столицата  поднесоха за днешния Ден на независимостта ... thumbnail text
Венец пред Паметника на незнайния войн в столицата  поднесоха за днешния Ден на независимостта от новосформирано ляво политическо движение „Заедно“. Причината да отдадат почитта си именно пред този монумент, членовете на „Заедно“ виждат във връзката между събитията, предшествали датата 22-ри септември 1908-ма година. Макар и независимостта да е безкръвен  акт, дело на умела политическа дипломация, не бива никога да забравяме всички водени преди това войни, за да заслужим този ден, категорични са от „Заедно“ и приканват да хвърлим мост от това славно минало към  по-доброто бъдещето, което всичко заедно можем да изградим.
 
 
Припомняме, че лявото политическо движение „Заедно“, начело на което застана професор Александър Томов беше учредено в началото в началото на юни тази година. В неговите редици влизат  различни представители на реалния бизнес, университетски кадри и граждански сдружения. Всички те се обединиха около идеята за промяна да модела на досегашния модел на управление на страната и предложиха алтернатива. Като първа стъпка от движение „Заедно“ организираха подписка, чиято  цел е провеждане на референдум за намаляване субсидията на парламентарнопредставените партии.
 
А колкото до урока, който 110 години след обявяването на българската независимост би трябвало всички ние да сме усвои според членовете на „Заедно“ той звучи така: