София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Движение "Заедно" се подготвя за кметските избори

Димитър Митов в ефира на предаването "Делници"

5 годиниПолитика 6 Боряна Райчева

Движение "Заедно" се подготвя за кметските избори. Това коментира в ефира на предаването "Делници" Димитър Митов. Той допълни, че на много места ще участват с техни кандидати, а в други места ще влязат в местни коалиции тъй като в много от малките общини няма адекватни кадри за политическа дейност. Според Митов този стереотип е трудно да се разчупи, защото повечето млади хора са избягали от малките места. Там е трудно да се хваната политически активисти.

Димитър Митов коментира и неговото проучване за дисертацията си, с която е зашитил докторантура. Темата му е била "Кадрите на Държавна сигурност по време на прехода". На въпрос на водещия Николай Колев дали има все още кадри на ДС в настоящето МВР Митов отговори, че в момента има крайно полюсни мнения. Някои тотално отричат кадрите на ДС, а самите участници твърдят, че са се борили за интересите на държавата.

Митов допълни, че Комисията по досиета е проверила от 2006г. до момента 300 000 имена на публични длъжности. От тези имена е установила 11 000 души, които са били кадри на ДС.

Вижте още във видеото: