София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Двойка мексиканци призна за убийствата на над 20 жени

Серийните убийци са задържани докато пренасяли човешки останки

6 годиниКрими 2 Боряна Райчева

Двойка серийни убийци бе задържана в предградие на столицата Мексико, докато пренасяла човешки останки. Мъжът и жената, от мексикански произход, признаха пред властите за убийствата на поне 20 жени, съобщи ФП.

Хуан Карлос Н. и съпругата му Патрисия Н., били арестувани четвъртък в североизточното предградие Екатепек, известно с високото равнище на насилие. Те били заподозрени за шест убийства, но мъжът е признал за над 20 и е съобщил подробности за десет от тях. Прокурорите сега се опитват да разберат дали самопризнанията са истина или това е хвалба на психопат.

Мъжът разказа за убийствата напълно спокойно...бих казал, че той изглеждаше щастлив, че е направил това, разказва прокурорът по делото Алехандро Гомез и посочва, че убиецът искал хората да разберат за деянията му и да видят снимката му.

Повечето жертви били самотни майки. Те били подлъгвани от двойката убийци с изгодни предложения за продажба на бебешки дрехи, разказва Гомез.  Мъжът  признал, че е насилвал много от жертвите, преди да ги убие и да продаде останките и вещите им. Освен това той е продал двумесечното бебе на една от жените на друга двойка, която също е арестувана.

Двойката убийци има три деца. Мъжът е диагностициран с „психично разстройство, съответстващо на психоза и разстройство на личността“, а жената е „умствено увредена още от раждането си“. „Но и двамата могат да разграничат правилно от грешно“, посочва прокурор Гомез.

Случаят предизвика шок в Мексико, дори и по стандартите на страна, засегната от буря на насилствени престъпления. След обявяването на престъпленията стотици мексиканци организираха шествие със свещи и бели дрехи по улиците на Екатепек, за да искат да се сложи край на убийствата на жени. По данни на ООН всеки ден в Мексико биват убити средно по седем жени.

В Мексико миналата година имаше 28 702 убийства. Броят нараства от 2006 г. насам, когато правителството разгърна армията, за да води война срещу насилствените и мощни нарко картели.