София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Един от ранените полицаи край Ябланица остава с опасност за живота

Катастрофата между кола и патрулка завърши с две жертви и трима ранени

пропускане
5 годиниИнциденти 2 Боряна Райчева

Няма промяна в състоянието на тримата полицаи, които пострадаха при тежка катастрофа край Ябланица в събота. С опасност за живота остава най-тежко раненият от тях - 40-годишен мъж, който е настанен в Реанимацията на ВМА.
Останалите му колеги - на 28 и 29 години, са с по-леки травми и са извън опасност.

След вчерашния сблъсък мъж и жена загинаха, а трима полицаи бяха ранени при катастрофа между кола и патрулка. Инцидентът е станал в района на Ябланица около 12:30 ч. в събота.

В полицейския автомобил пътували трима униформени. Откарани са във Военно-медицинска академия в София. Единият от тях - на 40 години, е в тежко състояние, с опасност за живота. Двамата му колеги - на 28 и 29, са с по-леки травми. На тримата са взети проби за наличие на алкохол в кръвта, които са отрицателни.

Жертвите - мъж и жена, пътували в другия автомобил. Мъжът починал при транспортирането му към лечебно заведение. Спътничката му издъхнала в плевенска болница.

По първоначална информация причината за катастрофата е, че колата на загиналите е навляза в насрещното и се е забила в патрулката.