София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Един убит и 15 ранени при падането на кран върху автобус в Сеул

70-тонният кран разрушавал 5-етажна сграда

6 годиниИнциденти 9 Боряна Райчева

Строителен кран падна върху автобус от градския транспорт в западната част на южнокорейския град Сеул. При инцидента един човек е убит, а други 15 са ранени. 70-тонният кран разрушавал 5-етажна сграда. Операторът се опитал да вдигне 5-тонен багер на върха на сградата и тогава кранът внезапно се е сринал върху чакащ на светофар автобус. Минути по-късно спасителни екипи са пристигнали на мястото на произшествието и са откарали пострадалите в болница. 53-годишна жена е загинала на място, съобщава „Корея таймс“.

„Имаше огромен взрив и видях хората да бягат от автобуса“, разказва очевидец на инцидента. Полицията разпитва свидетели, за да разбере причината за злополуката.

Това не е първият случай на инцидент с кран в Южна Корея. Само за тази година 20 души са загинали при подобни злополуки в цялата страна. Експерти призовават правителството да предложи мерки за намаляване на подобни трагедии.