София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Една каска, едни самолети, една власт

Каракачанов като умиротворител в коалицията

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

„Още на 25 юли им казах, ако продължавате да се карате, следващия път ще дойда със синя каска“, това каза за предаването „ЕвроДикоф“ на телевизия Евроком вицепремиерът Красимир Каракачанов по повод разприте между коалиционните партньори и по-точно между Сидеров и Симеонов. Той подчерта, че двамата трябва да загърбят старите си вражди в общия интерес на държавата, защото не може да има управление със скандали в коалицията.  

„Смятам, че след като през 2016 сме се разбрали да работим заедно, диалогът трябва да бъде на друго ниво, не през медиите. И аз имам забележки и към Борисов, и към някои министри, и към Сидеров, и към Симеонов, но не го правя през медиите. Колкото и да съм раздразнен, обажадам се и си уреждам среща, за да обсъдим проблема. Ако искаме да свършим нещо, трябва да има някаква колегиалност и единство“, коментира Каракачанов.

По повод акциите срещу Ветко Арабаджиев и Миню Стайков, вицепремиерът посочи, че не вижда връзка между двете, „но интересни неща излизат от там – пари кеш, разни приказки за неплатени данъци ...“.

Военният министър коментира и ремонта на военната ни техника и  200-те млн. лева, които даваме на руснаците за тази дейност.  “Омръзна ми от бивши партийни комсомолски секретари в армията, завършили съветски военни академии, които тогава са били най-верните радетели на Варшавския договор, сега да ми се правят на евроатлантици. Те казват, че ние даваме пари, за да поддържаме старата руска техника. Аз ще ги питам, могат ли да осигурят замяната на тази техника с друга?“. По думите му много от натовските държави от Източна Европа поддържат руската си техника. Каракачанов посочи, че докато тази техника върши работа е добре да се използва, а не да бъде изхвърлена, а замяната й с нова ще струва милиарди.