София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ежегодното вдигане на заплатите на шофьорите-факт до месец

Това обеща столичният кмет Йорданка Фандъкова

пропускане
5 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

До месец ежегодното вдигане на заплатите на шофьорите в градския транспорт  в София с 10%, става факт. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, коментирайки предложението на КТ „Подкрепа“ и КНСБ.
 
Фандъкова определи тази програма на синдикалните организации като изключително разумна и допълни, че преговорите продължават. Тя беше категорична, че по никакъв начин няма да допусне разреждане на линии или влошаване на качеството на транспорта в София.
 
Кметицата припомни, че е прието и нейното предложение за изравняването на доходите на работещите в електротранспорта и автотранспорта. 
 
Наскоро доходите на водачите в транспорта бяха повишени за втори с 10%, което води до над 20% увеличение от началото на годината, въпреки това недоволството в сектора продължава, като периодично шофьорите излизат на протест.