Гледай
на живо

ЕКСПЕРТ: ЕВРОПЕЙСКАТА БАНКОВА СИСТЕМА Е ПРЕД БЕДСТВИЕ

„ПОЛИТИКИТЕ, КОИТО СЕ ПРОВЕЖДАТ В МОМЕНТА СА ДЕСТРУКТИВНИ“

ЕКСПЕРТ: ЕВРОПЕЙСКАТА БАНКОВА СИСТЕМА Е ПРЕД БЕДСТВИЕ Европейската банкова система е изправена пред бедствие, това заяви банковият експерт Кевин Дауд. Спо... thumbnail text

Европейската банкова система е изправена пред бедствие, това заяви банковият експерт Кевин Дауд. Според него програмата за количествени улеснения на Европейската централна банка трябва да бъде спряна, съобщава БНР.

Дауд твърди, че над банковата система в Европа е надвиснала опасност. Той заяви, че политиките, които се провеждат в момента са деструктивни. Експертът смята, че по този начин икономиката бележи спад, вместо да се възстановява. Дауд добави още, че сме изправени пред нова финансова криза. Той препоръчва рекапитализация на Европейските банки. Според него трябва да се промени начина, по който се оценява риска.
Дауд заяви, че президентът на Европейската централна банка Марио Драги трябва да подаде оставка. Според експертът политиките, които провежда Драги са се провалили.. Според Дауд най-големият проблем са лошите дългови книжа в европейските банки. Той заключи, че политиката на Европейската централна банка само прикрива проблема, а не го решава.