София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Експерт: Селфитата по време на шофьорските курсове са противоконституционни

Мнение на Йонко Иванов

4 годиниОбщество 10 Боряна Райчева

След като морковът не върши работа, ще върши работа тоягата. Ние трябва да възпитаме младите хора на етика, а те да възпитат своите родители. Това коментира Йонко Иванов, председател на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка, във връзка с промените, които са заложени по отношение на шофьорските курсове. Според Иванов увеличението на часовете е необходимо.

Цената няма да се увеличи, увеличава се обучението. Докато всичко се качва нагоре, цената на курса пада, заяви Иванов. 

Според специалиста по авто и мото подготовка държавата също трябва да изиграе своята роля. Държавата абдикира от отговорността си, твърди Иванов.

Йонко Иванов се обяви категорично против идеята за снимане на обучаващите се с преподавателите. Селфитата са нарушаване на конституцията. Няма закон, който да дава право на фирма да разполага с твои снимки и да съхранява всички тези селфита. Тези телефони струват пари. Трябва да използвам и интернет, който аз трябва да залпащам. Казвам ви как е измислено. Едни хора са се видели с едни началници и са го решили, убеден е Иванов.