Гледай
на живо

Експлозия във фабрика в Индия уби 23 души

Още 14 са били ранени

Експлозия във фабрика в Индия уби 23 души 23 души бяха убити и още 14 бяха ранени при мощна експлозия във фабрика за фойерверки в Ню Делхи, Ин... thumbnail text

23 души бяха убити и още 14 бяха ранени при мощна експлозия във фабрика за фойерверки в Ню Делхи, Индия. От полицията потвърждават, че инцидентът се е случил в сряда в северна Индия.

Взривът, който е възникнал в Гурдаспур в северния щат Пунджаб, е довел до разрушението на сграда, използвана за производството на фойерверки в жилищната част на града.

Експлозията и възникналият вследствие на нея огромен пожар са били толкова интензивни, че са предизвикали срутването на сградата, заяви пред медиите инспектор генерал Суриндерпал Сингх Пармар.

„Опитваме се да установим причините за инцидента. Полиция, пожарникари и отряд за борба с бедствията в момента се намират на мястото и продължават да издирват тела“, каза още Пармар в сряда.

От Националния център за превенция и борба с бедствията са изпратили хора, които помагат за провеждането на спасителните операции.