София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ел Класико и две големи дербита от Италия по MAX Sport през уикенда

В събота и неделя започват и преките излъчвания от американската Major League Soccer

5 годиниСпортни 5 Боряна Райчева

Първият уикенд на месец март започва ударно по спортните канали на А1 с прякото излъчване на три страхотни футболни дербита. Основен акцент пада върху испанското Ел Класико между Реал Мадрид и Барселона. Само преди броени дни каталунците спечелиха с 3:0 на Сантяго Бернабеу в полуфинала-реванш за Купата на краля и ако вземат трите точки и в шампионатния мач, ще откажат мадридчани от борбата за титлата. Големият сблъсък е с начален час 21:45 часа в събота вечер и ще се излъчи пряко по MAX Sport 4.

Кръгът в Серия А е подготвил за феновете две грандиозни дербита. В събота с начален час 21:30 часа е битката за честа на Рим между Лацио и Рома. Това издание на Derby della Capitale има допълнителен заряд, тъй като се явява и като пряка битка за място в Топ 4 и класиране за Шампионската лига за следващия сезон.

В неделя, отново от 21:30 часа, е време за сблъсъка между двата най-силни италиански отбори в последните години. След 25 кръга съставът на Наполи изостава на 13 точки от лидера Ювентус и за да запази макар и илюзорни шансове за титлата, тимът на Карло Анчелоти трябва да победи „Старата госпожа”. От своя страна, Кристияно Роналдо и компания ще търсят победата в Неапол, която, на практика ще им осигури осмо поредно Скудето. И двете големи дербита на 26 кръг на Серия А ще се излъчат пряко по MAX Sport 3.

Този уикенд започва и надпреварата в американското футболно първенство – Major League Soccer (MLS). Спортните канали на А1 ще излъчат пряко цели три двубоя от I кръг. Началото ще бъде поставено в събота вечер от 23:30 часа с мача между Кълъмбъс Крю и Ню Йорк Ред Булс, който ще се излъчи по MAX Sport 2. На 3 март от 03:00 часа Лос Анджелис Галакси на Златан Ибрахимович излиза срещу Чикаго Файър с Бастиан Швайнщайгер в състава, като мачът ще е пряко в ефира на MAX Sport 4. Третият мач от първия кръг на MLS, който ще се излъчи по каналите на А1, е между отборите на Ди Си Юнайтед, воден от Уейн Рууни, и Атланта Юнайтед. Двубоят е на 4 март от 01:30 часа и ще се излъчи пряко по MAX Sport 4.

Феновете на ММА също ще останат доволни, тъй като UFC 235 се очертава като най-интересното събитие до момента през годината. Освен двете битки за колан – в полутежка категория Джон Джоунс ще се бие срещу Антъни Смит, а в полусредна Тайрон Уудли ще защитава своя шампионски пояс срещу Камару Усман – феновете ще се насладят и на дългоочаквания дебют на Бен Аскрен в UFC срещу Роби Уолър. Зрелището UFC 235 ще се излъчи пряко на 3 март от 05:00 ч. по MAX Sport 2.