София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ЕЛЕКТРОННОТО УПРАВЛЕНИЕ Е ПРИОРИТЕТ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО

БОРИСОВ: РАБОТАТА В ТАЗИ ПОСОКА ЩЕ Е ОТ ПОЛЗА ЗА ГРАЖДАНИТЕ И БИЗНЕСА

9 годиниИкономика 21 Боряна Райчева

    Ускореното развитие на електронното управление е сред приоритетите на правителството. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си със заместник-председателя на Европейската комисия Андрус Ансип, съобщиха от пресцентъра на правителството.
    Борисов подчерта, че работата в тази посока ще е от полза както за гражданите и бизнеса, така и за икономиката като цяло. Според него електронното управление е ключово за успеха на реформите в секторите. Премиерът отбеляза, че широколентовия интернет и отделянето на средства за разширяване на достъпа до него, са големи преимущества на страната ни. Добрите ИТ специалисти също са като преимущества на България, допълни Борисов.
    От своя страна Андрус Ансип поздрави премиера за сериозната работа на кабинета и подчерта, че е важно страната ни да бъде активна и по отношение на Единния цифроф пазар и неговото развитие.  
    Заместник-председателят на Европейската комисия акцентира върху три основни аспекта на дългосрочната европейска стратегия, а именно осигуряването на по-лесен достъп до цифрови услуги и стоки; въвеждане на стандарти за индустрията и създаване на подходяща инфраструктура.

съобщиха от пресцентъра на правителството