София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Eлена Йончева: Подкрепям българските строители

Депутатът от БСП в навечерието на протеста на строителния бранш

5 годиниПолитика 6 Боряна Райчева

Подкрепям българските строители, заяви депутатът от левицата Елена Йончева по повод изявления на Камарата на строителите в България. Браншовата организация на строителите обвини БСП, че атакува строителния бизнес в интерес на чужди компании. Днес в навечерието на подготвяния за утре мащабен мирен протест на строителите, които се заканиха да докарат над хиляда тежки машини в София, в отговор на обвиненията , че строят некачествено и има корупция в обществените поръчки, Елена Йончева заяви: 

"Заедно със строителите настояваме за едно и също - да докажем, че пътищата в България отговарят на техническите изисквания и не застрашават ничий живот", подчертава Елена Йончева. Депутатът от БСП коментира още: "Вярвам, че строителите подкрепят нашите искания за независима експертиза в европейска лаборатория на магистрални участъци, строени и ремонтирани през последните 5 години, какъвто е периодът на усточивост. Това е начин да изчистим всяко съмнение в професионализма на българския строител. Те заслужават това!