Гледай
на живо

Елена Йончева сезирала прокуратурата за Делян Добрев

Според Атанас Зафиров от БСП кръгът на депутата бил свързан с офшорки

Елена Йончева сезирала прокуратурата за Делян Добрев Депутатът от БСП Атанас Зафиров коментира в предаването „Делници“ на телевизия „Ев... thumbnail text

Депутатът от БСП Атанас Зафиров коментира в предаването „Делници“ на телевизия „Евроком“ скандала със взаимните обвинения между Елена Йончева и Делян Добрев.

С намеците, че Елена Йончева работи за чужди разузнавания или за българските служби Делян Добрев прави опит да отклони дискусията в друга посока, каза Зафиров.

„Има нови факти и доказателства, които показват порочната система на срастване на бизнес и политика в Хасково, олицетворение на което е г-н Добрев“, коментира депутатът.

Според него ако Делян Добрев е прав, че Елена Йончева изпълнява поръчка на службите за неговата дискредитация, премиерът Борисов дължи отговор, понеже той ръководи тези служби.

Зафиров посочи, че са излезли нови факти за финансирането на кръга около Делян Добрев от офшорни компании и съобщи, че Елена Йончева е подала сигнал до прокуратурата, за да се изясни кой стои зад тези компании и по какъв начин фирмите около Делян Добрев са получили кредитиране.

Според него фирма на бащата на Делян Добрев е получила финансиране от офшорка, свързана с депутата и то по време, когато той е бил министър.

 „Става въпрос за сложен механизъм на обвързани фирми, на печелене на обществени поръчки“, коментира Атанас Зафиров.

Сега на ход е прокуратурата, заключи депутатът.