Гледай
на живо

Елхата в президентството украсена от Децата на "Българската Коледа"

Във фокуса на кампанията са децата с трайни увреждания

Деца на "Българската Коледа" украсиха президентската елха заедно с държавния глава Румен Радев и съпругата му Десислава Радева.

Най-красивото нещо на Коледа са детските усмивки, които ни показват, че трябва да бъдем добри, че всеки от нас има нужда от подкрепа, от добра дума и особено от протегната ръка в мигове на изпитания. Това заяви президентът Румен Радев пред деца, чието лечение се подпомага от "Българската Коледа".

Те гостуваха днес на "Дондуков" 2, за да украсят заедно с президента и първата дама елхата в сградата на президентската институция.

"Коледата може да започне!", обяви Румен Радев, след като децата го увериха, че са изработили празнична украса и са написали писмата си до Дядо Коледа. "Това е най-светлият празник, защото ни зарежда с много добро и ни дарява много вяра и надежда. Коледата сбъдва нашите мечти", заяви президентът. Румен Радев посочи, че елхата, украсена от малките гости на "Дондуков" 2, е чудесна, защото "грее" с въображението и мечтите на децата.

Украсяването на коледното дърво в президентската институция е част от кампанията "Българската Коледа", която се провежда под патронажа на държавния глава. Шестнадесетото издание на благотворителната инициатива си поставя за цел да помогне на децата с тежки заболявания и увреждания като осигури съвременна високотехнологична апаратура и комплексна грижа за тях.

По време на коледното тържество малките гости и изработиха коледни играчки, писаха писма до Дядо Коледа, украсиха коледни сладки и джинджифилова къща, пяха коледни песни и четоха коледни приказки.