София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Елица Тодорова журира международен детски конкурс в Италия

„Българските деца спечелиха най-високите отличия“

7 годиниЛайфстайл 9 Боряна Райчева

Народната певица и музикант-перкусионист Елица Тодорова се завърна от Италия, където беше поканена, като жури на детски международен конкурс. Българските деца спечелиха най-високите отличия, съобщи талантливата певица в предаването „Делници“ на телевизия Евроком.

Конкурсът, провел се във Верона, Венеция и Сирмоне дава сцена за изява на таланти в няколко категории – балет, музика, ориенталски танци и фолклор. Българските участници се представиха с традиционен фолклор и носии, разказа още Елица.

Сред призьорките има момиченца, които от сега пеят песните на най-обичаните народни певици и имат голямо бъдеще, прогнозира талантливата певица.

Ако, човек не влага страст в това, което прави няма да има успех. Когато си тренирал достатъчно дълго, можеш да издържиш двучасов концерт, без дори да се измориш.

Последната песен, към която Елица Тодорова засне видеоклип е „Брала мома ружа цвете“. Видеото е заснето в двореца Враня, а специално за него са били поръчани сто живи пеперуди, които известно време Елица е гледала в дома си, а специално за клипа певицата влиза в ролята на балерина.

За тайната на гласа си Елица сподели, че издръжливостта му се дължи на усилени тренировки. Добър сън е един от компонентите на добрата гласова форма, освен това гласовитата певица похапва мед и не излиза на клуб, вечерта преди участие.

Когато съм на сцена винаги искам аз и барабаните да сме позиционирани до публиката, за да имам контакт с тях.

В над 48 държави сме представяли българския фолклор и сме се срещали с българската общност. В Япония се запознах с жена която носеше на врата си медальон с българо-руско розово масло. Това показва признателността на чужденците към нас и българския фолклор, разказа още певицата.

От дългогодишния си опит на сцената тя сподели, че когато пееш и свириш от сърце музиката ти може да докосне и най-коравосърдечното сърце.

На 1-и октомври предстои премиерата на една от най-новите песни на Елица, която е с хип-хоп елементи, а гласовитата певица рапира. Името на песента е „Брой ме там“, продуцент е Саунд екшън. Един артист трябва да бъде различен, за да е интересен на публиката, добави още Тодорова.