София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Елисавета Панова: Борисов силно иска оставката на мъжа ми

Това е активно мероприятие срещу нас

5 годиниПолитика 11 Боряна Райчева

В отворено писмо до медиите съпругата на шефа на Висшия касационен съд /ВКС/ Лазар Панов - Елисавета Панова, нарече въвличането на мъжа й в "Апартаментгейт" "активно мероприятие". 

Тя е убедена, че "съдия №1 e даден за отстрел" и сочи, че информацията за това кои са техните кумове за разлика от Имотния регистър не е публична и "нека познаем колко души имат достъпи до нея".  

"Формалното основание за ревизията, пише Панова, дойде от наказателно поставновление на сметната палата, с което Панов беше глобен с 1000 лв. Той беше наказан за това, че не е декларирал  имуществото си пред палатата, макар и същата институция официално преди това да е обявила на сайта си, че не е необходимо да го прави, а е достатъчно декларацията да се подаде и публикува на сайта на Инспектората на ВСС".

Според съпругата на шефа на ВКС кулминацията настъпва на 26 март, когато пълната ревизия е приключила с извода, че "Панов е укрил 100 000 лв."

"Основанието на НАП да направи този извод се базира единствено на скалъпеното доказателство "експертиза на вещо лице", уточнява Панова.

"Според експертизата единствената недвижима вещ, която Панов е придобил през последните шест години - дървено бунгало на бетонова основа, с размер 37 кв.м. е оценено на 1750 евро на квадратен метър, т.е. пет пъти по-скъпо от луксозния апартамент на Цветан Цветанов...", пише още в "Отвореното си писмо" Елисавета Панова. 

"Ревизионният акт дава повод за стартиране на процедура по отнемане на "незаконно придобитото бунгало", а наличието на "укрит доход" от 100 000 лв., т.е. в особено големи размери, е основание за наказателно преследване, което може да приключи с отнемане на свобода", прогнозира съпругата на Лазар Панов. 

Тя смята още, че лично премиерът Бойко Борисов е заинтересуван от оставката на нейния мъж. 

"Седмица след старта на активното мероприятие рлемиерът ни за първи път прояви дързост и излезе открито, за да поиска в прав текст оставката на Лозан Панов. Нещо, което силно желае от първия смс", пише Панова.