Гледай
на живо

Ема Хопкинс сподели разочарованието на Борисов от медиите

На места убийството на Виктория било отразено ужасяващо

Ема Хопкинс сподели разочарованието на Борисов от медиите Вчера премиерът Борисов се срещна с посланиците у нас по повод убийството на журналистката Виктория ... thumbnail text

Вчера премиерът Борисов се срещна с посланиците у нас по повод убийството на журналистката Виктория Маринова. Британският посланик Ема Хопкинс призна пред Нова телевизия, че в някои медии отразяването на убийството младата жена е било ужасяващо.

По думите й подобен истеричен отзвук в медиите се получава, когато има липса на надлежно разследване за установяване на връзките. Тя обаче подчерта, че пресата е свободна и невинаги политиците харесват това, което медиите казват, но е важно журналистът да си свърши работата правилно.

Британският посланик коментира и положението на Великобритания покрай Brexit, като посочи, че страната й в момента се намира в много критичен етап на преговорите, тъй като следващата седмица има срещйа на европейските лидери в Брюксел.

Великобритания се притеснява Европа да не се озове в ситуация без сделка.

Все още Лондон има опасения за сделката в областта на сигурността, както и в бъдещото икономическо партньорство с Европейския съюз. „Призоваваме европейските страни да работят с Брюксел, за да можем да постигнем всеобхватна рамка в областта на сигурността“, посочи Ема Хопкинс.

На въпрос какво ще се случи с българите, които работят и учат във Великобритания, тя посочи, че при постигането на сделка правата на тези 120 000 българи са защитени и те ще продължат да пребивават необезпокоявано в страната. Но, ако няма постигнато споразумение с ЕС, тогава не е ясна съдбата на всички чужди граждани, които живеят и работят в Обединеното кралство.