София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Емануил Йорданов: Концепцията на Иван Гешев е противоречива

"Пълна с общи изрази и липса на конкретика"

пропускане
5 годиниПравосъдие 12 Боряна Райчева


Концепцията на Иван Гешев донякъде е противоречива, пълна е с общи изрази и липса на конкретика. Има неща, които тревожат, а са чист популизъм. Не може да се каже, че липсата на справедливост не може да се оправдае с буквата на закона. Законът трябва да се спазва. Това каза бившия вътрешен министър Емануил Йорданов.

Той допълни, че присъствието на прокуратурата е прекомерно и прибързано. „Не виждам причина прокуратурата да присъства повече в медиите. И сега присъствието е прекомерно. Аз не се интересувам кого задържат, а какъв обвинителен акт се внася и каква е неговата съдба – дали срещу него има осъдителна присъда”, посочи Йорданов.

По думите на бившия вътрешен министър, в концепцията не се споменава нищо за обезщетенията, които държавата ни плаща за вредите, причинени на гражданите от действията на прокуратурата.

„Последните три дела, които моите клиенти са водили срещу прокуратурата, след оправдателни присъди – обезщетенията, които са присъдени са над 50 хил. лв. Реално не ги плаща прокуратурата, а ние”, каза той.