София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Емил Кошлуков: БНТ няма да търпи подобно поведение в ефира

Този брой на предаването „Референдум“ няма да бъде повторен, заяви Кошлуков

пропускане
5 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Този вторник предаването "Референдум" по БНТ трябваше да бъде посветено на предстоящите местни избори. Темата и гостите бяха съобразени със споразумението, което БНТ подписа с участниците в изборите. Регламентът на предаването беше погазен от участник в него. Предаването беше временно прекъснато. Водещата на предаването Добрина Чешмеджиева, генералният директор Емил Кошлуков и редакторът Татяна Тасева коментираха събитията в студиото на сутрешния блок на БНТ.

Емил Кошлуков поднесе своите извинения на зрителите и обеща, че ще предприеме мерки подобни инциденти да не се случват повече в ефир.

Водещата Добрина Чешмеджиева от своя страна заяви, че целта на предаването не е търсенето на скандала. Във връзка с влизането на органите на реда в студиото, тя обясни:

„Искам да кажа, че когато съм на обществено място, аз винаги се обръщам към органите на реда. Така съм възпитана. В това студио, освен екипа на предаването, аз и публиката сме без имунитет.“

Редакторът Татяна Тасева обясни, че основна цел на "Референдум" е да има равнопоставеност, принципи и разговор, но това се е оказало невъзможно при вчерашния брой. Реплики от рода: "Това е обществена телевизия, аз ще си правя каквото си пожелая" са недопустими.

„Това беше първото и последно участие на г-н Сидеров в тази кампания в ефира на БНТ. Докато ние не получим официално извинение от г-н Сидеров, което ще разгледаме, аз моля най-учтиво колегите да не канят г-н Сидеров. Всъщност не моля, а разпореждам, за да се знае чия е отговорността за това решение. Докато съм генерален директор на БНТ няма да търпим подобно отношение и поведение в ефира.“, заяви Кошлуков.
Генералният директор коментира, че този брой на предаването няма да бъде повторен и предаването ще бъде свалено от сайта на телевизията.