София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Кошлуков уволни Уляна Пръмова като шеф на "Информация"

На нейно място е назначена Мариела Драголова

5 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Емил Кошлуков сменил шефа на Дирекция "Информация" - вечното присъствие на БНТ - Уляна Пръмова. Тя е получила заповедта в деня, в който се е върнала от отпуск. По закон генералният директор на обществената телевизия сам избира екипа, с който ще работи.

На нейно място е назначена Мариела Драголова, която до момента беше изпълнителен продуцент на актуалното политическо предаване "Още от деня", на което до скоро новият генерален директор Кошлуков беше ководещ.

Дирекция "Информация" отговаря за най-важното звено на обществената телевизия - новините и актуалните предавания. Уляна Пръмова е и бивш генерален директор на БНТ. Тя се върна в телевизията като шеф на дирекцията още в началото на мандата на Константин Каменаров, който напусна поста генерален директор след като беше осъден за шофиране в нетрезво състояние. По време на неговото управление Кошлуков стана програмен директор на БНТ1.

След рокадите Емил Кошлуков съобщи, че БНТ има дългове за над 37 милиона лева, които може да достигнат 60 милиона до края на годината. Въпреки че той участва в управлението, което "постигна" този дълг, бившия депутат беше избран за Генерален директор от Съвета за електронни медии (СЕМ). 

Заедно с Пръмова са сменени и програмният директор на БНТ Надя Костова и директорката на БНТ2 - Геновева Момчева.