София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Емил Мачиков: Обвиненията срещу мен са помия, скалъпена от Георги Харизанов

ще ги съдя за тези грозни клевети и смятам да ги съдя

5 годиниОбщество 19 Боряна Райчева

Функционерът на партия демократична България и един от нейните основни упълномощени лица пред ЦИК - Емил Мачиков, беше обвинен в пуубликация в сайта tribune.bg, че е измамил своя съдружник – българин, живеещ в Германия.

Според изданието преди 13 години двамата с Константин Мавродийски създали фирма „Здравец инженеринг“, като неин управител става Мачиков, който внася и уставния капитал от 5000 лв.

Във въпросния сайт пише още, че по това време Емил Мачиков е бил познат като Емил Ивов Илиев.

Фирмата, твърди се в статията, започва строеж на два жилищни обекта - „Здравец 1“ и „Здравец 2“ в столичния квартал „Манастирски ливади“.

През 2008-а обаче, пак по информация на tribune, се стига до конфликт между ортаците.

Тогава „Мавродийски, в качеството си на управител на фирмата си и съдружник, отправя последно предупреждение към Илиев. Причината – грубо нарушение на договореността за строеж на обектите, отклоняване на средства от фирмения капитал за други дейности“.

В публикацията се съобщава и че има заведени дела, като гражданското дело срещу Мачиков е спечелено от Мавродийски, но наказателното е прекратено, тъй като лицето не е могло да бъде намерено.

По телефона функционерът на партия Демократична България даде първия си коментар по скандала.

Той заяви, че ще отговори „на клеветниците“ със специално писмо в медиите и други инстанции и ще им търси отговорност по съдебен път.

Ние сме свикнали да има поне 10 процента нещо вярно в писанията, но сега това е една помия, в която няма грам истина.

И помията е скалъпена от Геоорги Харизанов.

Това е грозен скандал, чудовищни клевети и аз смятам да ги съдя“, категоричен беше Емил Мачиков.

На въпроса защо точно сега забъркват името му в такава афера, функционерът на Демократична България отговори, че „малко ни изпуснаха сега, тръгнахме напред и затова ни удариха“.

Мачиков добави, че „това е нормално в нашите условия, особено преди избори“.